تکنوبایند

نقش بنتونیت درجذب مایکوتوکسین ها

بخش بزرگی از غلات جهان آلوده به سموم قارچی هستند. سموم قارچی متابوليت هاي ثانويه و سمي قارچ ها (کپک ها) مخصوصاً قارچ هاي فوزاريوم، آسپرژيلوس و پني سيليوم هستند. آفلاتوكسين B1، دي اكسي نيوالنول، T2 توكسين، اكراتوكسينA، فومونيسين B1 و زیرالنون از معمولترین سموم قارچی شناخته شده هستند که در اکثر مواد خوراکی آلوده یافت می گردند. مایکوتوکسین ها قادر به ایجاد بیماری های مزمن در دام و طیور می باشند و می توانند باعث مشکلات تولیدمثلی، افزایش حساسیت به بیماری های عفونی و نیز کاهش کیفیت و کمیت تولیدات دام و طیور گردند. در مواردی که میزان آلودگی مواد خوراکی به این سموم زیاد است مسمویت شدید و حتی مرگ دام و طیور بسیار محتمل است. همان طور که می دانید کنترل میزان آفلاتوکسین در شیر بسیار مهم و مورد توجه است. آفلاتوکسین B1موجود در مواد خوراکی در بدن دام هیدروکسیله شده و به آفلاتوكسين 1M تبدیل می گردد و با ترشح به شیر از بدن دفع می گردد. حضور آفلاتوکسین ها در خوراک سبب کاهش مصرف خوراک و به تبع آن کاهش تولید شیر می گردد. به طور کلی سطح ppb 50 یا بیشتر آفلاتوکسین در خوراک سطوحی بالاتر از ppb 5/0 آفلاتوکسین در شیر را ایجاد می نماید. با تعویض جیره آلوده و استفاده از یک ماده جاذب قوی (بنتونیت با قدرت جذب بالا) سطوح آفلاتوکسین در شیر طی 72-48 ساعت ناپدید می شود. همان طور که می دانید بنتونیت ها انواع مختلفی دارند و هر نوع بنتونیت با توجه به ساختار و ویژگی های مخصوص به خود قادر به جذب مقادیر متفاوتی از مایکوتوکسین ها می باشد.

بنتونیت سینا ترکیب ویژه ای است که به دلیل ساختمان شیمیایی خاص و خصوصیات منحصر به فردی که دارد قادر به جذب و غیر فعال سازی سموم می باشند و به این ترتیب از جذب آن ها توسط بدن و اثرات سوء بعدی آن پیش گیری می کند. اندازه ذرات بنتونیت سینا بسیار ریز است و حداقل هزاران ذره در هر گرم آن وجود دارد. این ویژگی میزان جذب مایکوتوکسین ها به ویژه آفلاتوکسین ها توسط آن را افزایش می دهد. بنتونیت سینا با ممانعت از جذب آفلاتوکسین ها سبب کاهش اثرات سوء آن (یعنی کاهش تولید شیر، تضعیف سیستم ایمنی بدن، کاهش مقاومت به بیماری ها و سقط جنین) بر دام می گردد.

با افزودن بنتونیت به جیره میزان آفلاتوکسین شیر را همواره در حد مجاز نگه دارید.

· نقش بنتونیت در بهبود ظرفیت بافری و تنظیم pH شکمبه

اسیدوز شکمبه یک بیماری متابولیک رایج و علت اصلی مرگ و میر در نشخوارکنندگان می باشد.از طرفی اسیدوز شکمبه از علل اصلی کاهش میزان تولید شیر و میزان افزایش وزن روزانه در دام می‌باشد. pH شکمبه دام تحت تأثیر ترکیبات جیره، نوع بافر مورد استفاده و نسبت کنسانتره به علوفه قرار می گیرد. pH مطلوب شکمبه 5/6-8/6 است. کاهش pH شکمبه سبب کاهش هضم فیبر و به دنبال آن کاهش درصد چربی شیر می گردد. با ادامه این روند احتمال وقوع اسیدوز شکمبه و لنگش ناشی از آن در دام بسیار زیاد است. بنابراین استفاده از یک بافر غذایی مناسب جهت حفظ pH شکمبه در سطح مطلوب و پیش‌گیری از اسیدوز ضروری است.

بیوبایندبه دلیل ساختار منحصر به فردی که دارد سبب پایدار نمودن محیط شکمبه و بهبود شرایط تخمیر می شود و از این طریق به حفظ ظرفیت بافری شکمبه برای مدت زمان طولانی تری پس از مصرف خوراک کمک می نماید. پایداری شرایط تخمیر در شکمبه به بهبود درصد چربی شیر و پیش گیری از اسیدوز می انجامد.

با افزودن بنتونیت به جیره درصد چربی شیر را در حد مطلوب نگه دارید.

با افزودن بنتونیت به جیره از وقوع اسیدوز و لنگش جلوگیری نمایید.

· نقش بنتونیت در بهبود اشتها و مصرف خوراک

بهبود اشتها در دام های پرواری سبب افزایش مصرف خوراک و وزن گیری بهتر و سریع تر می گردد. افزایش خوشخوراکی جیره به مصرف بهتر آن کمک شایانی می کند. به این ترتیب دام در زمان کوتاه تری به وزن مناسب می رسد. از سوی دیگر میزان چربی بدن آن پایین تر و کیفیت لاشه مطلوب تر خواهد بود.

با افزودن بنتونیت به جیره طول دوره پروار را کاهش دهید.

بنتونیت خوشخوراکی بسیار مطلوبی دارد و سبب افزایش اشتها و بهبود مصرف خوراک می گردد. علاوه بر این به دلیل خاصیت جذبی که دارد ورود پروتئین خوراک به روده و استفاده بهینه از آن را افزایش می دهد. این تأثیر خصوصاً در مراحل رشد سریع دام ها مشهودتر است. دام به راحتی بنتونیت را به صورت آزاد مصرف می نماید.

· نقش بنتونیت در افزایش تولید پروتئین میکروبی

میکروب های موجود در شکمبه نیتروژن آمونیاکی را مصرف کرده و پروتئین میکروبی تولید می نمایند. پروتئین میکروبی در تغذیه دام بسیار با ارزش است. بهبود تولید پروتئین میکروبی در شکمبه مزایای متعددی به همراه دارد. نیتروژن آمونیاکی از تخمیر موادی نظیر اوره در شکمبه تولید می گردد و سپس برای تولید پروتئین میکروبی مورد استفاده قرار می گیرد. اگر تولید و مصرف نیتروژن آمونیاکی در شکمبه مناسب نباشد (مانند مصرف بیش از حد مجاز اوره) احتمال وقوع مسمومیت آمونیاکی بسیار زیاد است.

بنتونیت با دارا بودن خاصیت تبادل یونی سبب بهبود قابلیت مصرف نیتروژن آمونیاکی در شکمبه شده و بدین وسیله با فراهم آوردن امکان مصرف مداوم نیتروژن برای میکروب های شکمبه، رشد و فعالیت میکروبی را بهبود بخشیده و تولید پروتئین میکروبی را نیز افزایش می دهد. کاهش نیتروژن آمونیاکی و بهبود سوخت وساز پروتئین بازده انرژی در دام را نیز به دنبال خواهد داشت. زیرا کاهش غلظت نیتروژن در شکمبه و نهایتاً خون، سبب می شود تا کبد، انرژی کمتری جهت سم زدایی و تبدیل آن به اوره مصرف کند و در نتیجه انرژی بیشتری صرف رشد دام شود. علاوه بر این، رها شدن تدریجی عناصری مثل کلسیم و منیزیم به واسطه تبادل کاتیونی،کوفاکتورهای آنزیمی برای میکروب های شکمبه تأمین می کند و از این طریق رشد بهتر میکروب های شکمبه را سبب می شود.

با افزودن بنتونیت به جیره تولید پروتئین میکروبی و رشد را بهبود دهید.

با افزودن بنتونیت به جیره از مسمومیت آمونیاکی جلوگیری نمایید.

نقش بنتونیت در بهبود کیفیت پلت

استفاده از مواد و ترکیبات مختلف چسباننده جهت تهیه خوراک پلت ضروری است. قدرت چسبانندگی ترکیبات مختلف متفاوت است و پلت تهیه شده توسط این مواد نیز استحکام متفاوتی دارد. میزان استحکام پلت در حفظ کیفیت آن بسیار مهم است.

با افزودن بنتونیت در ترکیب خوراک پلت شده استحکام آن را بهبود بخشید.

بنتونیت در مجاورت رطوبت به خوبی ژله ای می شود و چسبندگی مناسبی برای تولید پلت فراهم می سازد. پلت تهیه شده به این روش استحکام مطلوبی دارد.

· نقش بنتونیت در بهبود قابلیت هضم خوراک

وجود کپک ها و همچنین سموم قارچی در خوراک سبب افت کیفیت خوراک، کاهش اشتها و کاهش قابلیت هضم مواد مغذی می گردد. این امر بر سلامت دام و میزان تولید دام اثر نامطلوبی می گذارد. به همین دلیل استفاده از ترکیبی که بتواند از این اثرات سوء بکاهد بسیار ضروری است.

بنتونیت با جذب سموم قارچی سبب بهبود کیفیت مواد خوراکی و افزایش قابلیت دسترسی مواد مغذی آن می گردد، همچنین بنتونیت با قابلیت بافری خود و پایدار نمودن محیط شکمبه و بهبود شرایط تخمیر امکان استفاده هرچه بیشتر مواد مغذی را برای میکروارگانیسم های شکمبه و نهایتاً دام فراهم می آورد، و همین امر باعث بهبود قابلیت هضم مواد مغذی می گردد.

?>